Klassieke muziek in historische kerken, op zomerse avonden op Texel, de zomeravondconcerten. Puur en groots. 

Zomeravondconcerten

Schitterende klassieke stukken in de historische kerken van Den Hoorn, Oosterend, Den Burg en Oudeschild, de zomeravondconcerten. Puur en groots. Concerten waarin helderheid en duisternis, de schoonheid van de lente, de romantiek, liefde in voor- en tegenspoed en eigen bewerkingen te beluisteren zijn.

Emma Roijackers op viool en Riëtte Olthof op piano bijten het spits af tijdens het eerste zomeravondconcert. Ze spelen werken uit het uitgebreide repertoire van de romantiek voor viool en piano. Tijdens het tweede zomeravondconcert brengt het enthousiaste romantische ensemble Les Trois Muses een avond vol lente-sfeer. Les Trois Muses bestaat uit sopraan Tenar van Kooten Niekerk, Esther de Graaf op fluit en Diana de Vries op harp.

Het derde zomeravondconcert bestaat uit zeer afwisselende stukken. Van Mozart grote Divertimento in Es 6 delen, tot Gideon Klein strijktrio: allegro- lento- molto vivace, vertolkt door Marijke van Kooten op viool, Marjolein Dispa op altviool en Margrita Rondeel op cello. De dinsdagavond daarna brengen sopraan Martha Bosch en Wiecher Mandemaker op orgel een Engels zomeravondconcert ten gehore met liederen van Dowland en Purcell, gebaseerd op liefde in voor en tegenspoed.

De harpiste Merel Naomi en saxofoniste Floor Wittink vertolken werken van Claude Debussy en Gustav Bumcke tijdens het laatste Lange Juni zomeravondconcert*. De klanken van de harp en de saxofoon passen schitterend bij elkaar. Naast werken die voor deze instrumenten geschreven zijn laten zij ook zelf bewerkte muziek horen.

Datum, locatie en muzikanten:

5 juni 2018 - Hoornderkerk, Den Hoorn: Emma Roijackers (viool) en Riëtte Olthof (piano)
12 juni 2018 - Maartenskerk, Oosterend: Tenar van Kooten Niekerk (sopraan), Esther de Graaf (fluit) en Diana de Vries (harp)
19 juni 2018 - Doopsgezinde kerk, Den Burg: Marijke van Kooten (viool), Marjolein Dispa (altviool) en Margrita Rondeel (cello)
26 juni 2018 - Kerkgebouw De Burght, Den Burg: Martha Bosch (sopraan) en Wiecher Mandemaker (orgel)
3 juli 2018 - Zeemanskerk, Oudeschild: Floor Wittink (saxofoon) en Merel Naomi (harp)

Aanvang: 20.15 uur

Vrij entree: vrijwillige bijdrage na afloop

Meer informatie: www.kerkpleintexel.nl

* De zomeravondconcerten op de dinsdagavond lopen door tot en met de maand september.

 

© 2012 - 2018 WEBJONGENS
Volg Lange Juni!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief