Documentaires gemaakt door grote talenten die op Texel opgegroeid zijn en gepassioneerde Texelse filmmakers.

Jazz on the Waves

In tijdelijk tot minibioscoop omgebouwde garages en schuurtjes vertonen grote talenten die op Texel opgegroeid zijn en gepassioneerde Texelse-filmmakers hun documentaires. Films over de binnenkant. Met treffende beelden van het leven op een Texels schoolplein, in een strandpaviljoen, op het strand, van een dragqueen, van danseressen en in een psychedelische blues- en rockband. Esmee van Loon, Daan Bol, Arnold van Bruggen, Judith de Leeuw, Ericka Voortman en Michiel Beishuizen vertonen schitterende films, gefilmd van binnenuit.

Voor ’t Echie, door Arnold van Bruggen

Een film voor en door kinderen, over de spannendste sport op het schoolplein, knikkeren. Gefilmd in en bij de Thijsseschool in Den Burg. De film is onder andere bekend van het tv-programma Zapp Echt Gebeurd. Een film over afwegingen, conflicten, winnen en verliezen, met het grote gevaar om helemaal zonder knikkers te eindigen.

Strandpaviljoen Paal 12, door Michiel Beishuizen

De zon, de zee en de gasten die zich door de gemoedelijke sfeer en de persoonlijke ontvangst meer dan welkom voelen. Met daarnaast de strandpaviljoenhouders die daarvoor zorgen. Het leven van een gezin op een strandpaviljoen en alles eromheen. Een kijkje in de keuken bij Paal 12 in 2007, van april tot en met oktober, van het neerzetten van het strandpaviljoen tot het weghalen voor de winter.

Bademeisters, door Judith de Leeuw

Een documentaire over Utrechtse studenten die in de zomer het strand van Texel bewaken. Onder andere bekend van het Nederlands Film Festival en VPRO’s Teledoc Campus. Ze spreken een eigen geheimtaal, slapen samen in een schuur en leven in een kolkende droomwereld van zee, zon en zout. Een film over het gevoel van onoverwinnelijkheid én plichtsbesef, op de drempel van volwassenheid.

Ma’MaQueen, door Esmee van Loon

Vertoond op het International Film Festival Rotterdam en verkozen tot beste film bij Rotterdams Open Doek, Ma’MaQueen. Een documentaire over de vele kanten van het leven van een dragqueen. Met een intiem interview met zijn ouders en beelden waarin het gelukt is om de camera onzichtbaar te maken. Een inspirerende film over Dennis Bijleveld, mode-ontwerper, optimist en dragqueen.

Dansportretten, door Ericka Voortman

Dansportretten van 7 leerlingen van het Danslaboratorium van Ericka Voortman. Een portret van jonge meiden, een duet van volwassen dansers en een solo van een danseres op leeftijd. Speelse en soms poëtische beelden, gefilmd op Texel op binnen- en buitenlocaties.

Rock ‘n’ rollertjes, door Daan Bol

Een documentaire over drie beste vrienden van 13, 14 en 15 jaar in de psychedelische blues-rockband Morganas Illusion. Onder andere bekend van NPO 3, Cinekid en award-winnaar bij het International Documentary Filmfestival Amsterdam. Een ontroerend verhaal over de effecten van een depressie en de heilzame, helende werking van muziek en vriendschap.

Zondag 3, 10, 17 en 24 juni 2018

Cinema garage

Op verschillende locaties in Den Hoorn

Meer informatie via 
www.klifhangertexel.nl

 

© 2012 - 2018 WEBJONGENS
Volg Lange Juni!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief